dissabte, 6 d’abril del 2013

L'estiu de la Pluja (El sentit de la vida)







L'estiu de la pluja


Autor:  Robert Saladrigas
Data de publicació 
08/03/2012
Titol Original L'estiu de les pluges
Col·lecció: El Balancí [Nro 674 ]
Format  224 Pags. / 15,00 x23,00 x0,00 /442gs. 




Comentari 

L’ESTIU DE LA PLUJA, és la darrera novel·la de Robert Saladrigas, autor amb una llarga experiència en la narrativa i la crítica literària, cosa que es percep en qualsevol dels seus llibres, encara més en els de maduresa. Es tracta d’allò que en diem l’ofici i que només s’assoleix amb l’experiència i el treball. Per tant, més enllà de si el tema de la novel·la ens agrada més o menys, en les obres d’aquest autor hi ha un valor segur, aquell que fa referència al gaudi que ens provoca un llibre ben escrit en el qual es pot copsar el bagatge cultural d’un escriptor amb moltes hores de vol.
Els personatges, la majoria de classe benestant, es mouen en un món burgès en el qual la cultura hi és present en tot moment. També es troben immergits en un món actual, el món globalitzat, en el qual les fronteres esdevenen oportunitats i les comunicacions són molt més fàcils, a tots nivells, que no pas les d’altres èpoques. 
La protagonista, el fil conductor de la història, és una dona que es troba a frec dels quaranta anys, edat crítica en la qual es percep ja que la vida passa i que hi ha oportunitats que es poden perdre de forma definitiva.
El retorn al nucli familiar a causa d’un problema de salut del pare farà que la protagonista es retrobi amb un passat que s’adona que no coneix, que intentarà esbrinar i que al capdavall, en intentar-ho, acabarà per fer-li obrir més interrogants que abans. 
Pel llibre hi desfilen molts dels problemes del nostre món d’avui: desarrelament, manca de referents, dubtes ètics, el retorn a les preguntes de sempre sobre els homes i les dones, el sexe i l’amor, la vida i la mort, el sentit de l’existència o la possible transcendència espiritual.

Informacio i foto recollida de : http://www.llegirencasdincendi.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada