dimarts, 16 d’abril del 2013

Balears i Pitiüses: terres de llegenda





tast de  llegenda



Na Caterina Valriu té un llibre nou: Balears i Pitiüses: terres de llegenda. Trenta-tres llegendes que solquen les Illes de cap a cap. Aquesta vegada la presentació es farà a Santa Maria, al celler Jaume de Puntiró (Plaça Nova, 23), dimarts dia 26 de març a les 21 h. L’escriptora Maria Antònia Oliver parlarà del llibre i na Caterina contarà una llegenda. El celler hi posarà el lloc i un vi excel·lent.


llegendes balears
Caterina Varliu. Balears i Pitiüses: terres de llegenda. Barcelona: Publicacions de l’Abadia de Montserrat, Contes i llegendes, 2013.250 pàgines.




Aquest llibre aplega trenta-tres llegendes de les Balears i les Pitiüses. Parlen de la gent de les illes i dels personatges històrics més carismàtics i també dels habitants d’un món ocult i màgic: gegants, bruixes, dimonis… També hi ha creences i devocions, esperances i revoltes, enganys i facècies, lleialtats i amors.
Informacio recollida a :http://blogs.iec.cat




També es pot gaudir de la mateixa autora, l'obra "Llegendes de Mallorca" a mes de nombrosa literatura infantil, juvenil.







1 comentari:

  1. Aquest llibre és un replec de llegendes que mostra una cultura ancestral a unes illes. Entre la superstició i la imaginació, aquests contes transmetien consells i coneixements servien per passar l’estona i feien por a fillets i filletes perquè no es comportessin malament. De Menorca només en recull 7. Ningú pot dir si són millors o pitjors que els de les illes germanes. El que sí podem fer és mirar-los tots i, a partir d’aquí, comparar, establir vincles, diferències i relacions, atenent el nostre criteri. No poden decebre’ns.

    Al llarg d’aquest llibre podrem trobar històries diferents, enginyoses, tràgiques, còmiques... I, pel que fa als personatges que hi apareixen, cal dir que són els que formen part de la nostra història, ja que ens són pròxims, són gent del poble, els quals veuen alterada la seva quotidianitat per un fet meravellós. Ara bé, al llarg d’aquestes narracions també hi apareixeran personatges màgics com els gegants o les bruixes.
    
Com veiem aquest és un llibre força interessant, inquietant, ja que a través de diferents narracions ens condueix a conèixer històries meravelloses i apassionants que han tingut lloc a les nostres terres al llarg dels diferents segles.
    La primera de les llegendes que ens presenta Caterina Valriu, sorprendra als componens del nostre club de lectura, llegiu el llibre i veiam si l'encerte.ho

    ResponElimina