divendres, 21 de juny del 2013

L'illa de l'ultima veritat de Flavia Company



Sinopsis:
Un naufragi en ple segle XIX, vivències tumultuoses i una motxilla carregada de secrets que els remordiments impedeixen exterioritzar. Amb les paraules justes i una narració on res és prescindible, Flavia Company relata una història magnètica i intensa des de la primera fins a l’última pàgina. L’illa de l’última veritat és una novel·la d’intriga amb deixos psicològics i un protagonista tenebrós, tres elements que en conjunció provoquen una avidesa lectora irresistible.


Comentari:

Una historia que uneix l'intriga, la lluita per la supervivència (mental i física) l'aventura i la reflecció sobre la vida i la identitat. 128 pagines que es llegeixen tot seguir, amb final sorpresa.

La solitud, la confiança en els altres i la por a la mort són temes recurrents a l’obra, que en poc més de cent pàgines transporta el lector a un escenari d’angoixa i desesperació allunyat de la comoditat material de la vida urbana. La prosa de l’autora, dinàmica i sense pauses innecessàries, s’adapta completament a la voluntat d’una novel·la que té poc a veure amb la narrativa contemplativa. Així,  L’illa de l’última veritat parteix d’una confessió per desgranar una història trepidant, protagonitzada per les situacions límits que freguen la bogeria d’un personatge empresonat entre secrets i desconfiances malaltisses però malauradament humanes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada