dimarts, 11 de juny del 2013

Brújulas que buscan sonrisas perdidas- Albert Espinosa

brujulas que buscan sonrisas perdidas-albert espinosa-9788425349126


SINOPSIS

Nunca dejaré de buscar mi archipiélago de sinceridad... ¿Quieres formar parte de él? «Jamás nos mentiremos... Escúchame bien, eso implica algo más que ser sincero... En este mundo mucha gente es falsa... Las mentiras te rodean... Saber que existe un archipiélago de personas que siempre te dirán la verdad vale mucho... Quiero que formes parte de mi archipiélago de sinceridad...» «Saber que puedes confiar en la otra persona, que nunca te mentirá, que siempre te dirá la verdad cuando selo pidas, no tiene precio... Te hace sentir fuerte, muy poderoso...» «Y es que la verdad mueve mundos... La verdad te hace sentir feliz... La verdad creo que es lo único que importa...»

Comentari:

És una novel·la curta, gairebé un relat llarg. Destaca l'ús de el “realisme màgic” al llarg de tota la novel·la, on succeeixen algunes coses extraordinàries sense que el personatge percebi res estrany i les accepti amb total naturalitat, un exemple és la brúixola, regal de la seva mare, que apunta cap al seu puny tancat (que és on es guarden els somriures perduts).

Crec que deixa boniques frases i personatges entranyables, sent el meu favorit un vell conserge d'un hotel que es dedica a deixar notes amb una mica de “saviesa” en els coixins dels hostes. Et resulten tendres i t'agradaria conèixer-los, és un dels majors assoliments de l'autor.
És un llibre en el qual el tema central és superar la pèrdua d'algú i com la pèrdua et canvia i com cal treure forces per tornar a començar. Parla dels secrets que separen a les famílies i el dur que resulta perdonar-se i tornar a començar. Sobretot és un llibre sobre tornar a començar.

En "Brujulas que buscan sonrisas perdidas" Albert relata una època de la vida del protagonista, no sent la millor, en la qual haurà de superar tots els seus problemes i les seves preocupacions i buscarà la felicitat en els petits moments en els quals la vida et regala missatges per fer-te somriure, encara que de vegades no t'adonis d'això. Sense tenir una trama clara donem un petit recorregut per la vida d'una persona on la sort no ho acompanya però on resideix l'esperança.

Als que ja sou lectors habituals de poesia, aquest Brúixoles que busquen somriures perduts us agradarà.


Pagina del autor: http://www.albertespinosa.com/


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada