divendres, 12 de juliol del 2013

La mujer que viviò un año en la cama -Sue Townsend



El día en que sus hijos, unos mellizos superdotados, se marchan a la universidad, Eva cruza la puerta de su casa y se mete en la cama en pleno día. No está enferma. No está cansada. Y, desde luego, no tiene una aventura. Simplemente, ha llegado el momento de decir basta.


Comentari:


Aquesta és sens dubte, la novel·la més peculiar, extravagant i absurda que possiblement hagi llegit en la meva vida. És una clara crítica a la societat actual, una societat en la qual s'ha perdut l'empatia pel proïsme, el respecte, una societat en la qual  ja no es valora gens, que tot és superficialitat i desfasament, una crítica exposada a través de la ironia i el sentit de l'humor. No he rigut a riallades durant tot el llibre  com en la seva contraportada assegura, però sí que m'ha tret més d'un somriure i és que algunes de les situacions que aquesta peculiar família ens presenta són tan absurdes i absurdes que no pots fer una altra cosa que no sigui riure't.  L'autora exagera excessivament les situacions buscant que resultin còmiques, però amb un rerefons que et fa qüestionar moltes coses de la vida quotidiana.
Una prosa àgil i fàcil de llegir, diàlegs que m'han robat tristos somriures, algun que un altre puntet d'humor anglès i una protagonista que pot despertar antipaties.
Els personatges segueixen el tònic general de la novel·la i encara que resulten còmics curiosament també seran fàcilment identificables amb els models que podem trobar en la vida real. Una mestressa de casa cansada, un marit infidel, uns fills egoistes, una mare queixosa, una sogra sabionda que encara que tractats amb cert excés es reconeixen fàcilment. Tots immersos en la seva personal falta d'empatia cap als altres, cert cinisme i molt egoisme.
En realitat estem davant un drama vestit d'humor, i aquestes situacions gracioses alhora estan cobertes amb un vel de tristesa. El llibre ha aconseguit treure'm algun somriure, però esperava riure'm més amb ell, pensava que hi hauria molt més humor del que he trobat. 

Foto i sinopsis: de :http://www.elrincondelibros.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada